Shakespeare and Company

Shakespeare and Company

Shakespeare and Company is een Engelstalige boekhandel en bibliotheek in Parijs die opgericht werd in 1919 door de Amerikaanse Sylvia Beach.

Tijdens het interbellum groeide de winkel uit tot het trefcentrum voor de Anglo-Amerikaanse schrijvers die kort na de Eerste Wereldoorlog neerstreken, de Lost Generation, in de Franse hoofdstad. Oorspronkelijk gevestigd op nr. 8 in de rue Dupuytren verhuisde de zaak al in 1921 naar nr. 12 in de rue de l’Odéon tot de sluiting in december 1941.

Behalve als ontmoetingsplaats voor enkele grote namen uit de literatuur als Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald, Gertrude Stein, en James Joyce, werd de boekhandel vooral beroemd als de oorspronkelijkge uitgever van Ulysses. Nadat Joyce geconfronteerd werd met censuurproblemen zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten bleek Sylvia Beach bereid als uitgever op te treden en werd in 1922 een eerste druk van 1.000 exemplaren op de markt gebracht. Tot de juridische problemen rond het boek van de baan waren en Joyce begin jaren 30 een contract afsloot met een regulier uitgever volgden er nog een tiental herdrukken. – Bron: Wikipedia

Website

Adres: 37 Rue de la Bûcherie, 75005 Paris
Metro: Saint-Michel of Cité
Openingstijden: Dagelijks van 10:00-23:00

[huge_it_maps id=”68″]